Co to jest pyłkowica? Nie jest to choroba bezpośrednio zagrażająca życiu, ale w znaczny sposób może pogarszać jego jakość i uniemożliwiać chorym prowadzenie właściwej aktywności życiowej. Odpowiednie leczenie alergii u
Pokój dziecka – wyzwanie dla projektantaStworzenie, przytulnej, radosnej, a do tego funkcjonalnej aranżacji dziecięcego pokoju to prawdziwe wyzwanie. Z jednej strony musi być bezpieczna, z drugiej – łatwa do utrzymani
09.2015Jak opiekować się bliskim cierpiącym na chorobę Alzheimera?Na chorobę Alzheimera cierpi od 15 do 21 milionów osób na świecie i, jak zapowiadają lekarze, skala tego problemu będzie się powiększać. Przy okazji Świ
– Astma może być wywołana przez mleko, jajka, czekoladę, orzechy, orzeszki ziemne, owoce morza i kukurydzę, jak i przez inne pokarmy.– Zapalenie okrężnicy i choroba Crohna może być związana z uczuleniem na mleko,
Kluczowy element – dieta w walce o piękne ciałoStyczeń to miesiąc, w którym kluby fitness przeżywają prawdziwe oblężenie. Nic dziwnego – zbudowanie formy i pięknej sylwetki to jedno z najpopularniejszych postanowień now
Zdrowie, bezpieczeństwo i prawidłowy rozwój dziecka to wartości bezcenne dla każdego rodzica. Wspierając dobre wybory rodziców w kwestii żywienia, czy pielęgnacji niemowląt i małych dzieci, Instytut Matki i Dziecka od ponad
Zapytaj stomatologa – Bolący problem w jamie ustnej – afty. Dowiedz się co to są afty, dlaczego się tworzą i jakie są sposoby na złagodzenie bólu oraz szybkie leczenie aftSą nieestetyczne, bolesne i uciążliwe �
Kraków w dniach 18-21 sierpnia 2011 r. stanie się europejską stolicą alergologii – w tym mieście będzie się odbywać Letnia Szkoła Alergii największej europejskiej organizacji alergologicznej, czyli EAACI (European Academy o
Czy znasz to uczucie, gdy zupełnie nie spodziewając się niczego, nagle Twoje gardło ogarnia nieprzyjemne drapanie, a Twój dotąd miękki i melodyjny głos zmienia się w zachrypnięty warkot? A może pamiętasz chwile, w których
Uwaga na najbardziej zanieczyszczone warzywa i owoceAmerykańska organizacja pozarządowa EWG co roku przygotowuje raport dotyczący – warzyw i owoców najbardziej zanieczyszczonych pestycydami – powstaje w ten sposób tzw