Miód w diecie dzieci – słodkie zdrowie czy silny alergen?Miód pszczeli tradycyjnie jest uznawany za jeden z najwartościowszych i najbardziej skutecznych lekarstw, jakie może zaoferować nam natura. Nic dziwnego, zawiera wie
Wiele kobiet spodziewających się dziecka często boryka się z problemami,które powodują bezsenność. Kłopot z ułożeniem ciała i bóle kręgosłupa sprawiają,że noce przyszłych mam stają się coraz krótsze, choć zapotr
Jaki posiłek do tornistra? Odpowiednia dieta to sposób na trudności w szkole!Powrót do szkoły po wakacyjnej przerwie to dla uczniów powrót do wzmożonego wysiłku umysłowego związanego z koncentracją i zapamiętywaniem. Dlat
Warszawa, 18 października 2019 r.Informacja prasowaPotwór z szafy, czyli czego boją się dzieci i jak radzić sobie z ich lękami?Dzieciństwo to czas beztroski, zabawy oraz… dziecięcych lęków. Maluchy w wieku przedszkolnym
10.05.2018r. Europejski Dzień Profilaktyki Udaru Mózgu – Już czas na Twój własny Plan dla Zdrowia!Już 10 maja w ramach obchodów Europejskiego Dnia Profilaktyki Udarowej, Fundacja Udaru Mózgu rozpoczyna kampanię edukac
W leczeniu łuszczycypotrzeba indywidualizacji i kompleksowego podejściaZaledwie co czwarty pacjent z łuszczycą jest zadowolony z efektów terapii w postaci zmniejszenia zmian skórnych i tylko co trzeci mówi o poprawie kondycji
Materiał eksperckiPoznań, 3 lutego 2017Mikroflora jelitowa – fakty i mity o bakteriachW naszym ciele żyje wiele jeszcze niezbadanych mikroorganizmów, ich łączna waga w samych jelitach może wynosić nawet 2 kilogramy. Najwi�
Co to jest pyłkowica? Nie jest to choroba bezpośrednio zagrażająca życiu, ale w znaczny sposób może pogarszać jego jakość i uniemożliwiać chorym prowadzenie właściwej aktywności życiowej. Odpowiednie leczenie alergii u
Wszelkie dostępne badania dotyczące wykształcenia a zachowań zdrowotnych społeczeństwa polskiego mówią, że mimo sporej wiedzy na temat profilaktyki medycznej w praktyce jesteśmy skłonni do ryzykownych zachowań degradującyc
W układzie pokarmowym człowieka znajduje się największa liczba komórek układu odpornościowego oraz nerwowego. To tutaj „produkowana” jest nasza odporność już od pierwszych chwil życia. Około 80% nabytej odporności ma s