INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 23 kwietnia 2018 r.Troska o zdrowie oraz systematyczne wykonywanie badań profilaktycznych powinny być naturalnym nawykiem. Przykładem dla nas mogą być zawodowi sportowcy, którzy mimo młodego wieku,
Warszawa/Brześć Kujawski, 27.06.2019 r.Czym karmić w upały małego niejadka?Upały i temperatura powyżej 30 stopni nie sprzyjają apetytowi, zwłaszcza u dzieci. Jak w letnie dni komponować dietę malucha tak, by mimo mniejszyc
Szkoły przyszłości – jak technologia zmieni edukację?Warszawa, 27 stycznia 2020 – Postęp technologiczny zmienia przyzwyczajenia uczniów i nauczycieli. Już ponad 80% dzieci w wieku od 7 do 15 lat posiada telefon komórkowy,
Kluczowy element – dieta w walce o piękne ciałoStyczeń to miesiąc, w którym kluby fitness przeżywają prawdziwe oblężenie. Nic dziwnego – zbudowanie formy i pięknej sylwetki to jedno z najpopularniejszych postanowień now
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, XX listopada 2019 r.40% badanych unika fluoru w paście – nie rób tegoWiele mówi się nt. szkodliwości fluoru. Szczególnie wśród rodziców temat jest bardzo żywy, bowiem niektórzy uważają, że
Barbie stawia na świadomość!Obrazy, dźwięki, szum informacyjny – to wszystko z czym dzieci stykają się na co dzień w dawkach przekraczających ich możliwości poznawcze. Wielość bodźców, które docierają do najmłodszy
Heparyna to lek, który zapobiega się tworzeniu się skrzeplin. Zwylke jest stosowana u osób, które są poddawane zabiegom. Okazało się, że u 1-3% chorych dochodzi do reakcji immunologicznej organizmu, która polega na produkcji
Informacja prasowaWarszawa, 22 lutego 2018 r.Poranne dolegliwości bólowe oczu mogą być spowodowane chorobą, zmęczeniem lub nieprawidłowym korzystaniem z okularów. Co nam „mówią” nasze oczy, dlaczego odczuwamy ból po pr
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 5 listopada 2020 r.Fakty i mity nt. operacji plastycznych biustuPlastyka piersi, czyli ich powiększenie, pomniejszenie czy lifting, mają na celu poprawę wyglądu sylwetki oraz samego samopoczucia pacje
Uwaga na najbardziej zanieczyszczone warzywa i owoceAmerykańska organizacja pozarządowa EWG co roku przygotowuje raport dotyczący – warzyw i owoców najbardziej zanieczyszczonych pestycydami – powstaje w ten sposób tzw