INFORMACJA PRASOWAWarszawa, maj 2016 r.Co ma jabłko do brzozy?Alergie krzyżowe – jak z nimi walczyć?Zaczął się sezon pylenia. W obawie przed nieprzyjemnymi objawami alergii wietrzysz mieszkanie jedynie wieczorami, kiedy w p
Jedynie 30% Polaków ufa kapłanom – wynika z badania European Trusted Brands, przeprowadzonego przez Reader’s Digest. Odestek osób ufających duchownym jest w naszym kraju jednym z najniższych w Europie.…
Jest kilka sposobów podawania szczepionki alergenowej:Może być to droga podskórna, w postaci iniekcji – tzw. klasyczna. Oprócz tego jest to droga miejscowa, która może być podjęzykowa, doustna lub donosowa. I jeszcze po
Roztocza jak z nimi walczyć?5 porad eksperta marki WendreMikroskopijne pajęczaki stają się coraz częstszą przyczyną alergii. W wielu przypadkach nie sposób ich dostrzec gołym okiem, lubią ciepłe wilgotne miejsca, żywią s
Najczęstszą dolegliwością intymną odczuwaną przez kobiety jest świąd pochwy oraz pieczenie. Już przy pierwszych objawach, zanim jeszcze zdążysz pójść do lekarza, zadbaj o odpowiednią pielęgnację zewnętrznych okolic in
Informacja prasowaWarszawa, 29 stycznia 2018 r.W okresie karnawału często staramy się o nietypowe i oryginalne stylizacje. Poza ubiorem i odświętnymi fryzurami coraz śmielej sięgamy także po mniej konwencjonalne sposoby wyró
Informacja prasowa Warszawa, 12.06.2018 r.Sen i to co dzieje się podczas niego z organizmem człowieka to tematy nieustających badań
Medycyna prze do przodu również w dziedzinie higieny intymnej. Awangardowym podejściem do kobiecego ciała, adekwatnym do ciągłego postępu naukowego, są kubeczki menstruacyjne. To zdrowa, ekologiczna i ekonomiczna alternatywa dl
Informacja prasowa Światowy Dzień Chorób Rzadkich 2020.Komórki macierzyste i chimeryczne w walce z rzadkimi i groźnymi chorobamiTradycyjnie, w ostatni dzień lutego, przypada Światowy Dzień Chorób Rzadkich. To dzień solid
Czy wiesz, jakie pokarmy uczulają najczęściej? Jeżeli mówimy o Polsce, to są to następujące pokarmy: jaja, mleko, orzechy, soja, ryby, białka zbóż, cytrusy.Właściwie, każdy pokarm może być czynnikiem uczulającym. Dlat